Kat in de boom

Kat in de boom

Met alle zorg die nodig is, haal ik uw kat uit de boom.

Kat in de boom

Gewoonlijk is het voor katten gemakkelijk om in een boom te klimmen, maar er weer uit komen is soms een ander verhaal. Hun klauwen zijn handig om ze te helpen naar boven te klimmen, maar niet zo handig bij het naar beneden komen. Katten komen vaak zelf naar beneden, mits ze de tijd en ruimte krijgen. Het kan zijn dat de kat alleen wat ruimte, rust en geruststelling nodig heeft, en geen andere dieren of mensen die rondhangen en hem storen.

Een kat die in een boom vastzit kan angstig worden en soms wordt hij nog banger als je probeert hem eruit te praten. Er zijn een aantal manieren om een kat te kalmeren en veilig naar beneden te laten komen. Hieronder geef ik een aantal tips, helpen die niet? Bel De Boomsnoeiman. Ga niet de boom in klimmen zonder assistentie en goede kennis van veilig klimmen! Als je vastbesloten bent om werkelijk de boom in te klimmen om een kat eruit te halen, moet je altijd veiligheidsmiddelen gebruiken zodat je niet gewond raakt, en ervoor zorgen dat er iemand anders bij je is in geval van een noodgeval.

Tips om een kat uit de boom te halen:
- Sluit eventuele honden in de omgeving tijdelijk op. Het doel is om de kat te kalmeren en hem voldoende op zijn gemak te stellen om zelf uit de boom te komen. Probeer de kat naar beneden te praten voordat je gaat proberen hem fysiek eruit te halen. Roep naar de kat. Als de kat niet van jou is, probeer dan zijn eigenaar te vinden en laat hem de kat roepen. De kans is groter dat een kat naar iemand toe komt die hij kent.
- Gebruik een beloning om de kat naar beneden te lokken. Als het jouw kat is, gebruik dan de beloning die hij het aantrekkelijkst vindt. Als je de kat niet kent, probeer dan iets lekkers te gebruiken dat sterk ruikt, zoals tonijn. Laat een bakje droge brokken bij de voet van de boom staan, en loopt dan weg. Als de kat je niet kent, is het beter om weg te lopen en de kat naar beneden te laten komen voor het eten.
- Gebruik een laserpointer om de kat naar beneden te lokken. Als de kat het leuk vindt om te spelen met de punt van een laserpointer, kun je hem misschien afleiden en naar beneden laten komen om het na te jagen. Haal een laserpointer en richt die op een plek die de kat kan zien. Bijna alle katten zullen geïnteresseerd zijn in dat kleine lampje van je pointer. Beweeg het lichtpuntje naar beneden langs de boomstam. Herhaal dit zo vaak als nodig is om de aandacht van de kat en zijn interesse te wekken. Met een beetje geluk zal de kat het lichtpuntje naar beneden volgen.
- Zet iets tegen de boom zodat de kat naar beneden kan klimmen. Dit kan een lange gevallen tak zijn, of een uitschuifbare ladder. Als de hoek van het artikel dat je tegen de boom zet minder steil is, dan kan de kat iets gemakkelijker naar beneden klimmen. Nogmaals, geef de kat de tijd om te besluiten of hij deze nieuwe ontsnappingsroute wil gebruiken. Zorg ervoor dat deze nieuwe ontsnappingsroute heel stevig tegen de boom aanstaat, en loop dan weg.

about images